"Български гласове за Европа": дискусия "Подкрепа за уязвимите и ромите" - в Сливен на 17 февруариВ  Сливен на 17 февруари  в Пресклуба на БТА от 10 часа предстои дискусия на тема  "Подкрепа за уязвимите и ромите". Събитието е в рамките на инициативата "Български гласове за Европа".

В квартал "Надежда" има надежда, но няма мечти. Това каза пред БТА Сашо Йорданов, здравен медиатор в сливенския квартал "Надежда" за анкета в рамките на  инициативата "Български гласове за Европа". Мечтите на анкетираните са обикновени житейски моменти за повечето хора - да се образоват и да си намерят работа.

Събитието в Сливен ще бъде открито от Илхан Кючюк - евродепутат, Веселин Вълчев - областен управител на Област Сливен, Стефан Радев - кмет на град Сливен, и Кирил Вълчев, генерален директор на БТА, който ще е и модератор на дискусията.

За участие са поканени Деян Колев и Теодора Крумова от Център за междуетнически диалог и толерантност "АМАЛИПЕ", Катя Вълева, директор на детска градина "Надежда" в кв. "Надежда", Митко Митев, директор на Шесто основно училище "Братя Миладинови" - Сливен, Стела Костова от НПО "Ромска академия за култура и образование" (РАКО), маестро Георги Калайджиев от "Музиката вместо улицата" и Радка Кусева, музикален педагог по проекта му, д-р Стефан Панайотов от Фондация "Здравето на ромите" и представител на Сдружение "Лекари по света", Даниела Караманова, директор на Текстилната гимназия "Добри Желязков" - Сливен, Весела Омайникова, управител на Областен информационен център - Сливен, Ирина Илиева - образователен и здравен медиатор в с. Ивански, Шуменско, представител на НПО "Хабитат България", и др.

Репортер и оператор: Велина Василева

Монтаж: Емил Граничаров

 

 Това съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg