Обвиняем за хулиганство в Дупница е задържан за 72 часа с постановление на прокурор

Обвиняем за хулиганство в Дупница е задържан за 72 часа с постановление на прокурор

BOBSTH 13:14:31 16-02-2022
RI1307BO.044
Дупница - хулиганство - задържан

Обвиняем за хулиганство в Дупница
е задържан за 72 часа
с постановление на прокурор


Дупница, 16 февруари (Елица Иванова, БТА)
Мъж на 28 години от Дупница, преследвал непълнолетни момичета, е привлечен в качеството си на обвиняем за извършени от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщиха от прокуратурата. Извършеното от него деяние се отличава с изключителен цинизъм, посочиха още от държавното обвинение.
По делото са събрани доказателства за това, че в края на януари, в района на Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница, К. С. е преследвал момичета, ненавършили пълнолетие. С постановление на прокурор от Районната прокуратура в Кюстендил мъжът е задържан за срок до 72 часа по образувано досъдебно производство. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия мъж. Продължават действията по разследването, казаха още от прокуратурата.
К. С. беше задържан вчера, след сигнал за непристойно поведение в района на училище "Неофит Рилски" в Дупница. Полицаи са установили мъжа в дома му, след като потърпевши подават информация в полицията за автомобила, с който се е придвижвал. До този момент той не е имал криминални прояви, казаха за БТА от полицията.

/РИ/