Инициативата „Купи мартеница – дари надежда“ осъществяват в КаварнаМартеници с благотворителна цел изработва колективът на Народно читалище „Съгласие - 1890“ в Каварна. Дни преди празника Баба Марта, благородната кауза осмисля свободното време на библиотечни работници, ръководители на творчески състави, служители. Средствата от продажбата на мартениците ще бъдат предоставени за терапията на болно дете.В инициативата, наречена „Купи мартеница – дари надежда“, училищата устройват и благотворителни спортни турнири.

В навечерието на един от най-хубавите български празници нашият екип реши да зарадва едно болно момче, разказва пред БТА Ивелина Павлова, секретар на културната институция. Това е 9-годишният Кристиян Атанасов, който страда от детска церебрална парализа. Тъй като в читалището работят много таланти – те могат да шият, да плетат, да бродират - в детския отдел на библиотеката е създадена своеобразна работилничка. В нея всеки, който има свободно от служебните си задължения време, твори по своя инициатива. Сам си избира моделите на мартеничките, като дава воля на своето въображение. Използват се само естествени материали – вълна, конци, дървени украшения.

Имаме бродирани мартеници, плетени на една кука пръстени, герданчета, диадеми. Надявам се нашите съграждани да станат съпричастни към нашата кауза, да помогнем на Кристиян, като зарадват с нашите мартеници и децата от Каварна, добави Ивелина Павлова.

Репортер, видео и монтаж - Димитър АпостоловТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg