Ръст на заболелите от COVID-19 медици и учители има в област Ямбол

SK 16:33:31 15-02-2022
PP1629SK.019
Ямбол - коронавирус - обстановка

Ръст на заболелите от COVID-19 медици
и учители има в област Ямбол


Ямбол, 15 февруари (Мирослава Безус, БТА)
В Ямболска област се наблюдава ръст на броя на заболелите от COVID-19 медици и учители. Остава висок броят на пациентите с коронавирус в болници, на фона на намаляващата заболеваемост - 1261 на 100 хил. души към днешна дата спрямо 1405 - през миналата седмица. Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева.
Шестима лекари, девет медицински сестри, един фелдшер, трима санитари и един лаборант в областта са с коронавирус. Сред тях са както неимунизирани, така и такива с поставена бустерна доза, каза директорът на РЗИ-Ямбол.
По думите й обучението на ротационен принцип за учениците от пети до 12-и клас вероятно ще бъде удължено и през следващата седмица. В област Ямбол има заболели 20 учители и 49 деца, от които едно е прието в болница в Стара Загора, но състоянието му е стабилно. Под карантина са поставени три гимназиални паралелки в Ямбол и четири групи от детски градини.
От вчера са увеличени ковид леглата в общинската болница "Св. Иван Рилски" в Елхово, заради продължаващ натиск към лечебното заведение. В четирите болници в областта са свободни около 40 процента от разкритите 141 легла. В ковид отделенията се лекуват 122-ма, а на домашно лечение - 1375 души.


/ПП/