Емине Ердоган заяви, че кара в лека форма коронавируса

Емине Ердоган заяви, че кара в лека форма коронавируса

SK 15:36:31 14-02-2022
NC1533SK.009
Турция - президент - съпруга - КОВИД-19

Емине Ердоган заяви,
че кара в лека форма
коронавируса


Истанбул, 14 февруари (БТА)
Съпругата на турския президент заяви, че кара в лека форма коронавируса, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Карам болестта в най-лека форма, но изолацията ми все още не е приключила, написа Емине Ердоган в профила си в Туитър.
Тя благодари на всички, които са отправили пожелания за бързото й оздравяване и на свой ред пожела на всички болни бързо да се възстановяват.
Президентът Реджеп Тайип Ердоган, който по-рано днес замина на посещение в Обединените арабски емирства, също заяви пред журналисти преди заминаването си, че съпругата му кара леко КОВИД-19.
Съпругата ми няма да бъде заедно с мен на това посещение, тъй като тестовете й за коронавируса все още са позитивни. В момента продължава лечението й, но то минава леко. Моите тестове са отрицателни. Дай Боже скоро и тя да се оправи, каза Ердоган в отговор на въпрос на журналисти за състоянието на Емине Ердоган.
Президентът Ердоган съобщи на 5 февруари, че той и съпругата му са се заразили с варианта Омикрон на коронавируса. Двамата бяха поставени под карантина в Истанбул. Ердоган работеше дистанционно, тъй като лекарите му потвърдиха, че заболяването при него протича в лека форма.
На 10 февруари лекарят на Ердоган проф. Серкан Топалоглу съобщи, че резултатите от тестовете за КОВИД-19, които бяха направени на президента през последните два дни, са отрицателни.
(Нора Чолакова)/НЧ/