Пра-пра внукът на Jim Beam - Фред Ноу, дегустира собственото си уиски в Пловдив

OT 15:37:30 20-11-2012
NZ1537OT.038
Jim Beam - дегустации - Пловдив /и пет снимки/

Пра-пра внукът на Jim Beam - Фред Ноу,
дегустира собственото си
уиски в Пловдив


Пра-пра внукът на Jim Beam - Фред Ноу дегустира собственото си
уиски в Пловдив

Фред Ноу, пра-пра внук на Jim Beam и един от най-известните
експерти на уиски в света дегустира два нови продукта от
собственото си марка в Пловдив. Пред пловдивчани той представи
217-годишната семейна традиция в правенето на бърбън като
сподели тайни и експертни съвети за напитката. Това са JIM BEAM
DEVIL'S CUT, което се получава в резултат от традиционния бърбан
допълнен с извлечения от дървото на бъчвите остатък.
Изпаренията по време на получаването на уискито се нарича "делът
на ангела", а остатък, който извличаме от бъчвите нарекохме
"делът на дявола", уточни Фред Ноу. Втория продукт JIM BEAM
HONEY е 4 годишен бърбън, към който е добавен висококачествен
мед и който, по думите на експерта е предназначен за жените и за
мъже, които не обичат директния аромат на бърбан. В момента той
се продава само в Европа, допълни Ноу.
Фред Ноу гостува в България за втори път, като сега визитата му
е част от европейската му обиколка, а Пловдив е последната
спирка преди Будапеща. Г-н Ноу зарадва голям брой фенове на
марката със собственоръчно подписани бутилки.
Фред Ноу, лицето на Jim Beam бърбан, запозна почитателите на
най-продаваната марка уиски с историята й и разкри малко от
тайните на успеха. Първото уиски - бърбан излиза от
дестилационната, собственост на семейство Бийм, през 1795
година. След него седем поколения продължават семейната
традиция, развиват я и печелят имидж за напитката вече 217
години. На етикета на всяка бутилка Jim Beam може да се видят
легендарният основател и неговите наследници, благодарение на
които всяка глътка от истинския бърбън е останала непроменена и
до днес. Една рецепта - Jim Beam бърбън. Настоящият наследник на
семейния бизнес - Фред Ноу е харизматичен, остроумен и
общителен.
По време на сухия режим в САЩ производството на Jim Beam бърбън
е спряно, за да продължи след това, независимо от наложилите се
на пазара вносни уиската. През 1964 г. Конгресът на САЩ обявява
бърбъна за националното питие на Америка, приет е специален
закон за него, според който: Той трябва да бъде произведен в
САЩ, да съдържа минимум 51% царевица, да се дестилира до не
повече от 80% алкохолно съдържание на обем, да отлежи минимум
две години в нови опушени дъбови бъчви, да е 100% естествен и да
не съдържа никакви добавки (освен вода).
Веднъж попитали Буукър Ноу - внук на Джим Бийм и баща на Фред
Ноу защо все още използва вековната семейна рецепта и
традиционното продължително отлежаване вместо съвременните бързи
технологии за производство на алкохол. Той отговорил просто:
"Защото само така се прави истинският и хубав бърбън."




/НЗ/