Съобщение до медиите
OT 09:54:00 06-11-2012
IS0953OT.012
Интер Експо Център - съобщение
Съобщение
до
медиите
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
05.11.2012 - Интер Експо Център
С Ъ О Б Щ Е Н И Е - П О К А Н А
Асоциацията на месопреработвателите в България,
Асоциацията на млекопреработвателите в България,
Националната асоциация на млекопреработвателите,
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България,
Националната лозаро-винарска камара,
Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия и
Агенция Булгарреклама най-учтиво ви канят
на 7.11. (сряда) 2012 г.
от 14.00 часа
в Интер Експо Център - София (бул. Цариградско шосе 147)
на
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
на специализираните изложби
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО,
ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ
Министърът на земеделието и храните г-н Мирослав Найденов ще
открие официално международните изложби, които ще се проведат в
изложбения комплекс на София от 7 до 10 ноември 2012 г.
На изложбите за храни и напитки български и чуждестранни
компании представят разнообразни продукти - месни изделия и
деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски
изделия, консервирани и други храни, вино, спиртни, безалкохолни
и други напитки. Експонирани са суровини, материали,
консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване,
уреди за контрол и анализ, системи за управление на
технологичните процеси, които са определящи за високите
стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители,
ингредиенти и други добавки помагат за по-богатия асортимент и
вкусовите качества на произвежданите храни.
240 директни изложители представят експонатите на 510 изложители
и подизложители (производители, представители, търговци) от
България и 33 други държави, сред които Италия, Германия,
Турция, Франция, Испания, Гърция, САЩ, Полша, Холандия,
Швейцария, Унгария, Турция, Япония и др. 35% (85 фирми) са нови
участници в изложенията.
Колективно участие имат фирми от Италия ("Spazio Italia"),
Унгария и Гърция. Национално представени са фирми от съседна
Турция.
Оферти за бизнес и приятни дегустации ще покажат най-силното от
националната кухня на участниците. Посолствата на ЮАР и
Аржентина, български винопроизводители, компании от известни
региони на Италия, ще демонстрират елитни и качествени вина.
Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България ще насочи
вниманието към кулинарните съкровища - зеленото сирене от с.
Черни Вит, смилянски фасул, троянски мед, Навпавок, домашно
сладко от горски плодове от Ковачевица и др.
За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и
зеленчуци ще презентират продукти на общ щанд с 30-минутни
дегустации. Ще има и дегустации на "Кетчуп класик" и "Конфитюр
от рози" под мотото: "Да преоткрием традицията".
За трета година "БИО ЗОНА", организирана съвместно с Българска
Асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България,
поставя на фокус сертифицираните продукти на биологичното
земеделие с конференция на тема "Предизвикателствата пред био
сектора на прага на новия програмен период на ОСП 2014-2020 г."
Представени са храни и напитки за здравословно хранене от ЗОНА
"ДИЕТА & ФИТНЕС".
Богатата съпътстваща програма на изложенията включва В2В събития
за браншовете - срещи с организации от месната индустрия на
Англия, делегации от Йордания и от град Айдън, Турция, Унгарски
икономически форум, Бизнес форум, организиран от посолството на
Южна Африка, конференции, презентации и др.
"Лаборатория за италиански вкус" представя едни от най-добрите
гастрономични традиции и продукти на Италия.
За пети път конкурсът "Златен медал с диплом" за качествени
готови храни, напитки и/или добавки ще отличи най-добрите от
представените участници в конкурса. За посетителите и гостите на
изложбите е ежегодно организираният Конкурс на потребителя.
12-ото издание на СИХРЕ (специализираната изложба за хотелиерско
и ресторантьорско оборудване) събира над 60 участници.
Международната изложба представя тенденциите в обзавеждането на
хотели, ресторанти, кафе-сладкарници, летни градини, тераси,
диско клубове, конферентни зали, басейни, СПА центрове, домове и
офиси - мебели, внос от водещи производители в Италия, Турция,
Гърция и Далечния Изток.
Ще бъде демонстрирано професионално, високотехнично кухненско
оборудване, гарантиращо мощност, надеждност и елегантност, както
и пълния спектър от
съдове за хранене и сервиране за басейн, кетъринг, открит бюфет
или хотел.
Демонстрации на училището и тренинг-центъра за бармани -
Bartender и Barmanager ще бъдат концентрирани в павилион
"WONDERBAR".
Актуалните проблеми на българския туризъм ще дискутира
Българската туристическа камара, а Българската агенция по
безопасност на храните ще изкаже препоръки, съобразени с
резултатите от проверките през летния туристически сезон.
Специализираният форум с традиции събира най-атрактивното в
света на хотелския и ресторантьорски бизнес, като провокира
генериране на по-висок комфорт и ниво на обслужване.
Изложбите са отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа,
на 10 ноември - до 16.00 часа.
Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения
комплекс и във Facebook.
За допълнителна информация:
Пресцентър и връзки с обществеността,
Агенция Булгарреклама,
Тел: 02 9655 292,
02/96 55 289,
0888 601 433
mailto:media@iec.bg
/ИС/
IS0953OT.012
Интер Експо Център - съобщение
Съобщение
до
медиите
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
05.11.2012 - Интер Експо Център
С Ъ О Б Щ Е Н И Е - П О К А Н А
Асоциацията на месопреработвателите в България,
Асоциацията на млекопреработвателите в България,
Националната асоциация на млекопреработвателите,
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България,
Националната лозаро-винарска камара,
Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия и
Агенция Булгарреклама най-учтиво ви канят
на 7.11. (сряда) 2012 г.
от 14.00 часа
в Интер Експо Център - София (бул. Цариградско шосе 147)
на
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
на специализираните изложби
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО,
ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ
Министърът на земеделието и храните г-н Мирослав Найденов ще
открие официално международните изложби, които ще се проведат в
изложбения комплекс на София от 7 до 10 ноември 2012 г.
На изложбите за храни и напитки български и чуждестранни
компании представят разнообразни продукти - месни изделия и
деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски
изделия, консервирани и други храни, вино, спиртни, безалкохолни
и други напитки. Експонирани са суровини, материали,
консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване,
уреди за контрол и анализ, системи за управление на
технологичните процеси, които са определящи за високите
стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители,
ингредиенти и други добавки помагат за по-богатия асортимент и
вкусовите качества на произвежданите храни.
240 директни изложители представят експонатите на 510 изложители
и подизложители (производители, представители, търговци) от
България и 33 други държави, сред които Италия, Германия,
Турция, Франция, Испания, Гърция, САЩ, Полша, Холандия,
Швейцария, Унгария, Турция, Япония и др. 35% (85 фирми) са нови
участници в изложенията.
Колективно участие имат фирми от Италия ("Spazio Italia"),
Унгария и Гърция. Национално представени са фирми от съседна
Турция.
Оферти за бизнес и приятни дегустации ще покажат най-силното от
националната кухня на участниците. Посолствата на ЮАР и
Аржентина, български винопроизводители, компании от известни
региони на Италия, ще демонстрират елитни и качествени вина.
Асоциацията на конвивиумите на SLOW FOOD в България ще насочи
вниманието към кулинарните съкровища - зеленото сирене от с.
Черни Вит, смилянски фасул, троянски мед, Навпавок, домашно
сладко от горски плодове от Ковачевица и др.
За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и
зеленчуци ще презентират продукти на общ щанд с 30-минутни
дегустации. Ще има и дегустации на "Кетчуп класик" и "Конфитюр
от рози" под мотото: "Да преоткрием традицията".
За трета година "БИО ЗОНА", организирана съвместно с Българска
Асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България,
поставя на фокус сертифицираните продукти на биологичното
земеделие с конференция на тема "Предизвикателствата пред био
сектора на прага на новия програмен период на ОСП 2014-2020 г."
Представени са храни и напитки за здравословно хранене от ЗОНА
"ДИЕТА & ФИТНЕС".
Богатата съпътстваща програма на изложенията включва В2В събития
за браншовете - срещи с организации от месната индустрия на
Англия, делегации от Йордания и от град Айдън, Турция, Унгарски
икономически форум, Бизнес форум, организиран от посолството на
Южна Африка, конференции, презентации и др.
"Лаборатория за италиански вкус" представя едни от най-добрите
гастрономични традиции и продукти на Италия.
За пети път конкурсът "Златен медал с диплом" за качествени
готови храни, напитки и/или добавки ще отличи най-добрите от
представените участници в конкурса. За посетителите и гостите на
изложбите е ежегодно организираният Конкурс на потребителя.
12-ото издание на СИХРЕ (специализираната изложба за хотелиерско
и ресторантьорско оборудване) събира над 60 участници.
Международната изложба представя тенденциите в обзавеждането на
хотели, ресторанти, кафе-сладкарници, летни градини, тераси,
диско клубове, конферентни зали, басейни, СПА центрове, домове и
офиси - мебели, внос от водещи производители в Италия, Турция,
Гърция и Далечния Изток.
Ще бъде демонстрирано професионално, високотехнично кухненско
оборудване, гарантиращо мощност, надеждност и елегантност, както
и пълния спектър от
съдове за хранене и сервиране за басейн, кетъринг, открит бюфет
или хотел.
Демонстрации на училището и тренинг-центъра за бармани -
Bartender и Barmanager ще бъдат концентрирани в павилион
"WONDERBAR".
Актуалните проблеми на българския туризъм ще дискутира
Българската туристическа камара, а Българската агенция по
безопасност на храните ще изкаже препоръки, съобразени с
резултатите от проверките през летния туристически сезон.
Специализираният форум с традиции събира най-атрактивното в
света на хотелския и ресторантьорски бизнес, като провокира
генериране на по-висок комфорт и ниво на обслужване.
Изложбите са отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа,
на 10 ноември - до 16.00 часа.
Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения
комплекс и във Facebook.
За допълнителна информация:
Пресцентър и връзки с обществеността,
Агенция Булгарреклама,
Тел: 02 9655 292,
02/96 55 289,
0888 601 433
mailto:media@iec.bg
/ИС/