Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер ще бъде у нас за представянето на своята книга
OT 13:38:01 25-10-2012
IS1338OT.017
Стефан Леру - Puratos - представяне на книга
Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада
По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер ще бъде у
нас за представянето на своята книга
Съобщение до медиите
Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада
По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер ще бъде у
нас за представянето на своята книга
На 24 октомври в хотел Хилтън София Puratos България,
най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство и
сладкарството у нас, представя световно признатия шоколатиер
Стефан Леру, който пристига за софийската премиера на своята
книга "Изкуството шоколад" ("Matiеre Chocolat"). Премиерата ще
бъде съпроводена от смайващи демонстрации, в които авторът ще
превърне сладката материя в произведения на изкуството.
Понастоящем изтъкнатият майстор е почетен технически съветник на
Puratos за марката Belcolade (водещ бранд индустриален
шоколад).
"Всичко около мен е в състояние да ме вдъхнови", твърди Стефан
Леру. В своите работи той заимства различни образи от
архитектурата, живописта и скулптурата. И добавя: "На първо
място обаче поставям природата - морето, птиците, растенията и
цветята са най-силният източник на вдъхновение за мен".
"Изкуството шоколад" на Стефан Леру предлага богат илюстративен
материал. Показаното в нея изглежда невероятно - морска вълна,
роза, парче гранит или бамбуков бастун, изработени от шоколад.
Върху 416 страници авторът представя в детайли 50 упражнения по
стил. Текстът е съпроводен от над 1200 фотографии.
Puratos България, която тази година отбелязва 20 години на
българския пазар, отделя специално внимание на организацията на
обучения, демонстрации, дегустации и технически семинари и
събития. Домакините очакват на премиерата на книгата много от
своите партньори от сладкарския бранш.
__
Бележки до редакторите
Стефан Леру
Стефан Леру е лауреат на престижни награди: за най-добър сладкар
на Франция, 2004 г. (Meilleur Ouvrier de France Pаtisserie),
двукратен победител в световния шампионат по сладкарство (World
Pastry Championship) в Лас Вегас (2002 и 2004 г.). Наред с това
той се изявява като уважаван лектор във Висшата школа по
сладкарство на Франция в гр. Исенжо. Правил е демонстрации на
изкуството на шоколада в много страни по света.
Puratos България
Най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство, в топ 5
на доставчиците за сладкарство и шоколатиерство. Развива
търговска и производствена дейност на закваски, подобрители и
миксове за хляб, кремове, смеси и подобрители за сладкарство и
др.Със собствена производствена база в Перник, Puratos България
изнася продукти за осем страни от региона - Гърция, Унгария,
Румъния, Молдова, Сърбия, Хърватска, Македония и Босна
Puratos
Водещ световен производител на продукти за хлебопроизводство,
сладкарството и шоколатиерството. Компанията има филиали в 66
държави, 54 производствени бази в 43 страни и общо 40
иновационни центъра. Генерира годишен оборот от 1.2 милиард EUR.
В мрежата на Puratos работят 6200 служители, сред които 660
експерти - изследователи и технолози. Продуктите на компанията
са достъпни в над 100 страни.
За допълнителна информация:
Димитър Джермански, Mениджър връзки с медиите
Агенция Interimage
Т: 865 05 86 М: 089 666 35 31 E-mail
dimitar.djermanski@interimage.bg
/ИС/
IS1338OT.017
Стефан Леру - Puratos - представяне на книга
Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада
По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер ще бъде у
нас за представянето на своята книга
Съобщение до медиите
Стефан Леру разкрива на живо изкуството на шоколада
По покана на Puratos България знаменитият шоколатиер ще бъде у
нас за представянето на своята книга
На 24 октомври в хотел Хилтън София Puratos България,
най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство и
сладкарството у нас, представя световно признатия шоколатиер
Стефан Леру, който пристига за софийската премиера на своята
книга "Изкуството шоколад" ("Matiеre Chocolat"). Премиерата ще
бъде съпроводена от смайващи демонстрации, в които авторът ще
превърне сладката материя в произведения на изкуството.
Понастоящем изтъкнатият майстор е почетен технически съветник на
Puratos за марката Belcolade (водещ бранд индустриален
шоколад).
"Всичко около мен е в състояние да ме вдъхнови", твърди Стефан
Леру. В своите работи той заимства различни образи от
архитектурата, живописта и скулптурата. И добавя: "На първо
място обаче поставям природата - морето, птиците, растенията и
цветята са най-силният източник на вдъхновение за мен".
"Изкуството шоколад" на Стефан Леру предлага богат илюстративен
материал. Показаното в нея изглежда невероятно - морска вълна,
роза, парче гранит или бамбуков бастун, изработени от шоколад.
Върху 416 страници авторът представя в детайли 50 упражнения по
стил. Текстът е съпроводен от над 1200 фотографии.
Puratos България, която тази година отбелязва 20 години на
българския пазар, отделя специално внимание на организацията на
обучения, демонстрации, дегустации и технически семинари и
събития. Домакините очакват на премиерата на книгата много от
своите партньори от сладкарския бранш.
__
Бележки до редакторите
Стефан Леру
Стефан Леру е лауреат на престижни награди: за най-добър сладкар
на Франция, 2004 г. (Meilleur Ouvrier de France Pаtisserie),
двукратен победител в световния шампионат по сладкарство (World
Pastry Championship) в Лас Вегас (2002 и 2004 г.). Наред с това
той се изявява като уважаван лектор във Висшата школа по
сладкарство на Франция в гр. Исенжо. Правил е демонстрации на
изкуството на шоколада в много страни по света.
Puratos България
Най-големият доставчик на суровини за хлебопроизводство, в топ 5
на доставчиците за сладкарство и шоколатиерство. Развива
търговска и производствена дейност на закваски, подобрители и
миксове за хляб, кремове, смеси и подобрители за сладкарство и
др.Със собствена производствена база в Перник, Puratos България
изнася продукти за осем страни от региона - Гърция, Унгария,
Румъния, Молдова, Сърбия, Хърватска, Македония и Босна
Puratos
Водещ световен производител на продукти за хлебопроизводство,
сладкарството и шоколатиерството. Компанията има филиали в 66
държави, 54 производствени бази в 43 страни и общо 40
иновационни центъра. Генерира годишен оборот от 1.2 милиард EUR.
В мрежата на Puratos работят 6200 служители, сред които 660
експерти - изследователи и технолози. Продуктите на компанията
са достъпни в над 100 страни.
За допълнителна информация:
Димитър Джермански, Mениджър връзки с медиите
Агенция Interimage
Т: 865 05 86 М: 089 666 35 31 E-mail
dimitar.djermanski@interimage.bg
/ИС/