Седма белгийска седмица в София "Домат/Скарида, най-доброто от Белгия в България" 22 - 28 октомври 2012 г.

OT 15:46:01 23-10-2012
MM1545OT.009
Седма белгийска седмица в София

Седма белгийска седмица в София
"Домат/Скарида, най-доброто от Белгия в България"
22 - 28 октомври 2012 г.


Вземате най-доброто от Белгия и България и го комбинирате, за да
получите нещо още по-добро. Например, вземате букет белгийски
скариди от Северно море и ги слагате в български Розов Домат.
Резултатът е неустоим ордьовър, който, както и Седмата белгийска
седмица в София, е насочен към ценителите на културни и
кулинарни постижения.

"Повече значи повече"

Белгийската седмица в София е прераснала от чисто кулинарно
събитие в мултидисциплинарен мини-фестивал, който представя
най-доброто от Белгия в България. Издание 2012 година предлага
прожекция на редки неми филми от Кралския брюкселски филмов
архив, някои от които са на възраст над 100 години. Те ще бъдат
с акомпанимент на живо от българския пианист Димитър Горчаков
(НДК, зала "Люмиер", 22 октомври, 19.30 ч.)

И за първи път в София разтърсващата новаторска група Jaune
Toujours ще раздвижи краката ви в неустоимия ритъм на
космополитния Брюксел, градът със 194 регистрирани
националности. Очаквайте вълнуващ коктейл от ска, шансон, рок и
балкански съставки, сервиран от първокласен ансамбъл от
най-активните музиканти на музикалната сцена в Брюксел. (Club
Blender, 26 октомври, 21.00 ч.)

"Очаквайте в супермаркета до вас"

В случай че не сте забелязали: "Пикадили" стана част от
белгийската Delhaize Group. От 18 до 25 октомври белгийските
продукти ще бъдат демонстрирани в супермаркетите Пикадили в цяла
България. Някои от продуктите ще бъдат на разположение само по
време на белгийската седмица, а други ще бъдат предлагани на
преференциални цени.

"Материя шоколад"

Белгия има шоколад в гените си и никоя белгийска седмица не би
била пълна без отдаване на почит към благородното какаово зърно.
По време на друго, изключително за София събитие,
майсторът-шоколатиер Стефан Льору ще проведе майсторски клас по
правенето на шоколадови скулптури и ще представи книгата си
"Материя шоколад". Събитието ще има сладък завършек с дегустация
на шоколад и напитки (лоби бара на хотел Хилтън, 24 октомври,
18.00 ч.)

"Primus Inter Pares"
"Пръв сред равни"

Тази година Белгийско-българският бизнес клуб избра да почете
най-иновативния от своите членове. Четвъртата награда "Primus
Inter Pares" ще бъде връчена на 23 октомври по време на
празничния прием за откриването на Белгийската седмица в хотел
Хилтън София.



/ММ/