Най-голямата сделка на офис наем в България за 2022 г. вече е факт

Най-голямата сделка на офис наем в България за 2022 г. вече е факт

OT 15:58:02 15-02-2022
GI1554OT.004
платена - сделки - офис наеми

Най-голямата сделка на офис наем в България за 2022 г. вече е факт


Мегапарк подписа наемен договор за 9000 кв. м офис площ


София, 15 февруари 2021 г.
Нов 10-годишен стратегически договор за офис наем беше подписан между офис комплекса Мегапарк и най-големия му настоящ наемател, глобална изследователска компания за клинични разработки и аналитични услуги.
Сделката за 9000 кв. м офис площ е показателна за изграденото доверие и дългосрочни отношения между двете компании, както и за новото значение на офиса като работно пространство за колаборация и по-добра продуктивност на екипите. Консултант по сделката е Cushman&Wakefield Forton.

Решението на наемателя е ключово и очертава две важни тенденции в бизнеса: от една страна, компанията затвърждава своите дългосрочни позиции на българския пазар като голям работодател, а от друга - дава пример за избор на иновативна и стимулираща офис среда за своите служители с грижа за техния комфорт, продуктивност и креативност.

В същата посока през последната година се развива и офис комплексът Мегапарк, като досега са инвестирани 1,4 млн. лв. в цялостно обновяване на общите части. Обособени са самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда, като новият интериорен дизайн е вдъхновен от идеята за повече удобство и уют на служителите и посетителите, т.нар. "Living Room" концепция. На място се предлагат услуги от най-висок клас за лично удобство - салон за красота, фитнес център, заведения, химическо чистене. В непосредствена близост е и търговски център The Mall, който поддържа най-голямата отворена зона за хранене, супермаркет и много магазини.

"Подписването на нов 10-годишен договор със знаков наемател с високи изисквания към офис средата и услугите, които получава, е висока оценка както за Мегапарк като офис комплекс, така и за пропърти мениджмънт екипа на Lion's Head. Мегапарк е една от малкото сгради в България, които поддържат такова дългогодишно партньорство с първокласен наемател", споделя Елица Ценова, директор "Инвестиции и управление на активи" в Lion's Head и управител на "Мегапарк" ЕООД.

Предстои откриването и на myFlex, нов тип споделени офиси и coworking пространство с помещения за срещи, събития и обучения за корпоративни клиенти, което включва 250 работни места на 2500 кв. м площ. Проектът е в синхрон с тенденциите за устойчива среда, като се предвиждат инсталации за пречистване на въздуха, естествени материали и оптимално използване на естествената светлина.

През март в офис комплекса отварят врати два нови ресторанта с взаимно допълващи се концепции - модерна кантина с вкусна домашна храна PURE и тематичен ресторант JOBO.

Зелените тераси са основен акцент в офис комплекса. Две на брой, с обща площ над 1100 кв. м, те функционират като места за почивка, срещи, работа на открито и организиране на събития, превръщайки се в социално и красиво място, важна част от живота на общността.

Тази година стартира изграждането на метростанция пред Мегапарк като част от проекта за разклонение на "Трети метродиаметър" на Софийското метро. Бул. "Цариградско шосе" е най-добре обслуженият столичен булевард от градски транспорт с 20 автобусни линии по трасето.

"Мегапарк е офис комплекс, който непрекъснато се развива и трансформира, за да отговори по най-добрия начин на очакванията на своите наематели. В сложна обстановка на световна пандемия, която се отразява и върху начина, по който функционират офисите, само дългосрочните отношения с наематели, базирани на доверие, се оказват най-устойчиви", коментира Елица Ценова./ГИ/