В националния пресклуб на БТА

OT 14:04:31 15-02-2022
GI1400OT.002
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


16 февруари, сряда, от 11.00 часа,
ще се състои пресконференция на
Сдружение "Национален фестивал на лавандулата"
по повод на опитите за присвояване на Националния фестивал на лавандулата и за злоупотреба с идейния и творческия труд на организаторите.

От 2014 г. Сдружение "Национален фестивал на лавандулата" организира първия по рода си празник, посветен на лавандулата, прочула страната ни като производител номер едно в добива на лавандулово масло. Тази година кметът на Чирпан Ивайло Крачолов обяви, че ще провежда празника в Чирпан, което е грубо присвояване и обсебване на интелектуален продукт, на труда и постиженията на неговите автори и единствени организатори.
Фестивалът никога до момента не е бил подкрепян от общината, на чиято територия се провежда. Всички организатори работят безвъзмездно за реализацията на празника.

Участници: Станислав Яневски - актьор, почетен председател на Националния фестивал на лавандулата, Нина Гиргинова - председател на Сдружение "Национален фестивал на лавандулата", д-р Лорис Папазян - член на Организационния комитет /ОК/, Анна Петрова - член на ОК и водещ на празника, Мари Константин - журналист, член на ОК, Константин Маринов - музикант, член на ОК, Богдан Василев - член на ОК.


Проявите в Националния пресклуб БТА се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.
Пресконференциите в Националния пресклуб излъчваме в реално време на сайта на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub
/ГИ/