ВМРО: България и Македония трябва да направят федерация!

ВМРО: България и Македония трябва да направят федерация!

OT 13:53:31 13-02-2022
MM1350OT.024
ВМРО - декларация

ВМРО: България и Македония трябва да направят федерация!


Ние имаме общо историческо и културно наследство и това е бъдещият ни път


С този призив излезе VIII конгрес на ВМРО, който се проведе вчера в София. В декларацията, която беше приета от делегатите, се изброяват приоритетите и ценностите, които войводите изповядват и ще продължат да се борят за тяхното налагане в обществения живот на страната.
Ние сме ВМРО. Ние сме българско национално движение. Наследници сме на възрожденската идея за освобождението и обединението на Отечеството в неговите три части - Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, но действаме в настоящето, се казва още в документа.
Изповядваме съвременния, просветен национализъм, съзнанието за общност, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее дори и един българин.
В декларацията са изброени 14 приоритета, за които ВМРО е гарант, и сред тях са: сигурност, образование, здравеопазване и достъп до култура за всички българи; енергийна независимост чрез изграждане на нови мощности (включително ядрени); работеща икономика и справедливи правила за бинеса; конституционни промени, гарантиращи увеличаването на президентските правомощия, мажоритарността и прякото допитване до народа; забрана за гласуване на неграмотните и неспазващите задълженията си към държавата; ненамесата на финансирани от чужбина НПО в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни и др.
Точка 14 е насочена изцяло за политиката на България спрямо Македония, а именно:
Интеграцията на Македония минава през признаване на историческата истина, българските корени на днешното население и защита на неговите права. Затова и призоваваме правителствата и политическите организации в Република България и РС Македония за създаване на федерация между двете държави на базата на общото ни културно-историческо наследство и общите ни геополитически интереси.

Прилагаме пълния текст на декларацията на VIII конгрес на ВМРО:
Ние сме ВМРО. Ние сме българско национално движение. Наследници сме на възрожденската идея за освобождението и обединението на Отечеството в неговите три части - Мизия, Тракия и Македония. Пазим паметта, но действаме в настоящето.
Защото обичаме Родината си, ние работим за свободна, силна и просперираща България. За икономически подем, който осигурява средствата за образование, здравеопазване, отглеждане и възпитание на умни, здрави и силни деца. Осигурява достойни старини. Ние тачим българската история, но сме загрижени за днешния и утрешния ден. Знаем, че от него зависи самочувствието ни на българи.
Изповядваме съвременния, просветен национализъм, съзнанието за общност, за принадлежност към единната българска нация. Че България е там, където живее дори и един българин.
Затова ние вярваме в себе си, вярваме в народа си. В държавността, в силите си за промяна, в децата си. Вярваме, че е възможно политиката да престане да бъде убежище за престъпници и че единственият достоен живот е животът с отговорност пред народа, историята и закона.

ВМРО Е ГАРАНТ ЗА:
1. Единение на българската нация. Защита на българската национална чест и достойнство, на правата на всеки българин в страната и чужбина.
2. Сигурност, образование, здравеопазване и достъп до култура за всички българи.
3. Демографска политика в подкрепа за българското традиционно семейство, раждаемостта и тридетния модел.
4. Демонополизация на икономиката и правила за бизнеса, подкрепа на родното производство, високи доходи и пенсии.
5. Енергийна независимост, чрез изграждане на нови мощности (включително ядрени), съобразени единствено с българските интереси.
6. Разумно използване на природните ресурси, екологично земеделие, подкрепа на дребните и средните селскостопански производители.
7. Държавна подкрепа за просперитет, спиране на обезлюдяването и обезбългаряването на регионите.
8. Конституционни промени, гарантиращи увеличаването на президентските правомощия, мажоритарността и прякото допитване до народа.
9. Без привилегии за малцинствата. Забрана за гласуване на неграмотните и неспазващите задълженията си към държавата.
10. Ненамесата на финансирани от чужбина НПО в политическите, религиозните и образователните дела на страната ни.
11. България - свободна зона от либерални експерименти с човешката природа.
12. Недопускане на нелегална миграция и радикални религиозни идеологии в България.
13. Силна България в силна Европа на нациите и отечествата.
14. Интеграцията на Македония минава през признаване на историческата истина, българските корени на днешното население и защита на неговите права. Затова и призоваваме правителствата и политическите организации в Република България и РС Македония за създаване на федерация между двете държави на базата на общото ни културно-историческо наследство и общите ни геополитически интереси.
В изпълнение на горепосочените приоритети ВМРО ще работи за единение на всички националноотговорни формации, сдружения и личности в България, изповядващи патриотичната идея, уважаващи паметта, традициите, семейните и християнските ценности.


/ММ/