В националния пресклуб на БТА

OT 11:15:31 24-01-2022
GI1111OT.002
БТА - НАЦИОНАЛЕН ПРЕСКЛУБ

В националния
пресклуб
на БТА


На 25 януари, вторник, от 10.00 часа,
ще се състои пресконференция на
Сдружение "Тук-Там"
на тема:

Представяне на резултатите от миграционно проучване на "Тук-Там" за нагласите на българите по света.
Главни акценти и ключови резултати от проучването.

"MigratiON" е първото по рода си проучване на "Тук-Там", проведено в края на 2021 година, което стартира диалога с българите по света с цел да научи повече за техните нагласи към България. В проучването взеха участие близо 2500 българи, живеещи в 80 различни държави.

Проучването е проведено в партньорство с SDDI Consulting и с подкрепата на "Кариери".

Докладът с резултатите и по-важните акценти могат да се видят на страницата на проучването: https://tuk-tam.bg/migration/results


"Тук-Там" е най-голямата глобална brain gain общност от българи, която инвестира в образование и професионално развитие на следващото поколение. Целта на сдружението е да обедини българите по света, предоставяйки възможности да инвестират средства и време в каузи, в които вярват и да останат свързани помежду си чрез онлайн платформата www.tuk-tam.bg.

Участници: Христо Бояджиев - основател на Сдружение "Тук-Там", Светлана Митрова - редактор в "Кариери", Десислава Желева - търговски директор в SDDI Consulting, Димитър Иванов (онлайн включване) - Мрежа на български изборни доброволци по света.


Проявите в Националния пресклуб БТА се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.
Напомняме, че пресконференциите в Националния пресклуб БТА излъчваме в реално време на страницата на БТА - www.bta.bg/bg/pressclub

/ГИ/