Професиите на бъдещето ще разкрие на деца и родители онлайн форум на 22 януари

Професиите на бъдещето ще разкрие на деца и родители онлайн форум на 22 януари

OT 12:15:31 18-01-2022
GI1211OT.001
платена - професии - бъдеще - форум

Професиите на бъдещето ще разкрие на деца и родители онлайн форум на 22 януари


Иновативен онлайн форум запознава деца и родители с професиите на бъдещето
- Събитието "Умни професии за умно бъдеще" е на 22 януари и ще полуляризира инженерното поприще
- Лектори са водещи мениджъри и експерти от Шнайдер Електрик, инфлуенсъри, психолози и журналисти

София, 18 януари 2022 г.
Иновативен формат на кариерно събитие представят от Шнайдер Електрик България. Онлайн форумът "Умни професии за умно бъдеще" е семейно събитие, предназначено за деца между 1 и 4 клас и техните родители, за ученици в прогимназиалните класове и над 7 клас от профилираните училища, студенти, както и за инженери и преподаватели. Форумът ще бъде достъпен за гледане на живо на 22-ри януари, събота. Той е напълно безплатен с предварителна регистрация тук: към форума
Компанията, лидер в дигитализацията на енергийния мениджмънт и автоматизацията, обяви плановете си да влага ежегодно част от маркетинговия си бюджет, както и постоянни усилия от страна на екипа си специално в популяризирането на инженерните професии у нас. Инициативата "Умни професии за умно бъдеще" е също част от дейностите по развитието на работодателската отговорност на Шнайдер Електрик.
"Дуалното обучение и работата на бизнеса с университетите са много важни елементи от развитието на професионалната среда и подготовката на младите за професиите на бъдещето", посочва Елена Ватрачка, директор "Човешки ресурси" в Шнайдер Електрик България. "Заедно с това ние искаме да запалваме интереса по технологичните дисциплини дори от по-ранна възраст и да позволим на младежите и на децата да надникнат в света на професионалистите, далеч преди да е дошло времето да се присъединят към него", допълва тя.
В първия панел "Ново поколение - нови умения" най-малките участници ще се срещнат с известни инфлуенсъри. Вторият панел е посветен на "Професиите на бъдещето. Какви искаме да бъдем или трябва да станем?". В панела "Smart factory, smart buildings, smart future" лидерите в индустрията от екипа на Шнайдер Електрик представят концепцията за фабриките, сградите и градовете на бъдещето и решенията на компанията в тези посоки. Четвъртият панел е озаглавен "Животът е работа или работата е живот?". Той акцентира върху добри практики за балансиране между личен и професионален живот. По време на последния панел участниците могат да се включат и в две практически работилници: "Machine learning and artificial intelligence - real factory examples" и "Какво да правим и какво да НЕ правим по време на интервю".

Цялата програма на форума "Умни професии за умно бъдеще", както и формата за регистрация може да видите тук.
/ГИ/