Народните представители от ГЕРБ внасят предложение за финансиране от държавата на десет проекта в Сливен и областта

IF 13:05:01 16-02-2022
RI1258IF.041
парламент - ГЕРБ - предложение - Бюджет 2022

Народните представители от ГЕРБ
внасят предложение за финансиране от държавата
на десет проекта в Сливен и областта


София, 16 февруари (Десислава Антова, БТА)
Народните представители от ГЕРБ внасят предложение за финансиране от държавата на десет проекта в Сливен и областта, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Предложението на Десислава Танева и Мария Белова ще бъде внесено между първо и второ четене на Бюджет 2022, се посочва в съобщението.
За община Сливен са необходими средства за изграждане на кръгови кръстовища на булевардите "Панайот Хитов" и "Стефан Стамболов", както и на булевардите "Бургаско шосе" и "Илинденско въстание". Финансиране е необходимо и за изграждане на улица между булевардите "Бургаско шосе" и "Хаджи Димитър", както и в Индустриалната зона на Сливен. Необходим е основен ремонт и на вече съществуваща улица в Промишлена зона, се посочва в съобщението.
Проектите за Община Котел, за които се иска финансиране от държавата, са за рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за с. Жеравна.
Рехабилитацията на общинския път е от изключително значение за развитието на община Котел. Село Жеравна е най-големият туристически резерват на територията на България, е заявила Белова.
За община Твърдица ще се очаква държавно финансиране за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии, които свързват най-големите населени места в региона, информират от партийния пресцентър.
/РИ/