"Уолт Дисни" назначава изпълнителен директор за стратегията за метавселената

IF 20:02:31 15-02-2022
SS1958IF.029
САЩ - киноиндустрия - технологии

"Уолт Дисни" назначава
изпълнителен директор
за стратегията за метавселената


Ню Йорк, 15 февруари /БТА/
"Уолт Дисни" (Walt Disney) назначи изпълнителен директор, който да ръководи стратегията за метавселената, се посочва в имейл, изпратен днес от главния изпълнителен директор Боб Чапек до персонала, с който Ройтерс се е запознал.
Майк Уайт, изпълнителен директор на групата за разпространение на медии и развлечения, е бил назначен за старши вицепрезидент на "Разказване на истории от следващо поколение" и потребителски опит. Там той ще помага да се разбере как потребителите на "Дисни" ще възприемат предстоящата метавселена.
За близо 100 години компанията ни е е формулирала и преформулирала понятието забавление посредством технологии, които да поднасят историите по по-дълбок и въздействащ начин, е написал Чапек в имейла до служителите. Днес имаме възможност да свържем тези вселени и да създадем една изцяло нова парадигма за това как публиката преживява и се ангажира с историите, които разказваме, отбелязва той.
Чапек обяви през ноември, че "Дисни" е готов да тръгне на пътешествие към метавселената, което ще даде тласък на разказването на истории посредством комбинирането на елементи от физическия и дигиталния свят.
Майк Уайт има 25-годишен опит в технологиите и управлението. (Галя Горнишка)
/СС/