Представители на БХРА, ВМРО и общински съветници в София обсъдиха допълнителни мерки за справяне с ковид и енергийната криза в столицата

Представители на БХРА, ВМРО и общински съветници в София обсъдиха допълнителни мерки за справяне с ковид и енергийната криза в столицата

IF 18:43:01 15-02-2022
SS1838IF.022
БХРА - криза - мерки

Представители на БХРА, ВМРО и общински съветници
в София обсъдиха допълнителни мерки за справяне
с ковид и енергийната криза в столицата


София, 15 февруари (Екатерина Тотева, БТА)
Представители на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), ВМРО и общински съветници от София обсъдиха допълнителни мерки за справяне с ковид и енергийната криза на среща в столицата, инициирана от политическата сила, съобщиха от БХРА. В нея от страна на БХРА участва зам.-председателите на организацията Атанас Димитров и Бранимир Миланов.
По време на разговорите бяха обсъдени важни въпроси и предизвикателства пред бизнеса, както и възможни икономически мерки за подпомагане на компаниите от сектора на локално ниво в София, като намаляване на наемите за общински обекти, на таксите за тротоарно право и смет. Присъстващите общински съветници от София се ангажираха да представят позицията и идеите на бизнеса пред Столичния общински съвет.
От бранша беше представен и острият кадрови и визов проблем и предложения за решаването му. А от ВМРО споделиха идеята си за въвеждане на зелена карта "Българин", която да дава право на работа у нас при по-лесна процедура и за по-дълъг период от време на граждани на Молдова, Украйна и други държави, които имат етнически български корени.
/СС/