Подготвя се пускането на още една въздушна връзка с директни полети Мадрид - София, съобщи посланикът на Испания

Подготвя се пускането на още една въздушна връзка с директни полети Мадрид - София, съобщи посланикът на Испания

IF 18:16:31 15-02-2022
SS1812IF.018
България - Испания - туризъм

Подготвя се пускането на още една въздушна връзка
с директни полети Мадрид - София,
съобщи посланикът на Испания


София, 15 февруари (Екатерина Тотева, БТА)
България и Испания винаги са се радвали на отлично партньорство в редица ключови области от взаимен интерес, включително и в туризма. Отдаваме голямо значение на развитието на нашите двустранни отношения и ще се радвам бъдещото сътрудничество между България и Испания да е взаимнополезно, да работим за реализиране на конкретни цели и идеи. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов пред Алехандро Поланк, посланик на Испания, съобщиха от министерството.
Министърът сподели, че амбицията на Министерство на туризма е да се възстанови туристическия потока между двете държави от нивата преди пандемията от Ковид-19. Министерство на туризма активно работи за безпроблемното протичане на зимния туристически сезон и се подготвя за летния през 2022 г., така че да можем да посрещнем нашите туристически гости и бизнес партньори от Испания, каза още министър Проданов.
Алехандро Поланк сподели, че от испанска страна се подготвя пускането на още една въздушна връзка на авиокомпания "Ибериа" с директни полети Мадрид - София, което ще увеличи възможностите за туристически връзки и пътувания. Акцентира, че ще се радва да си сътрудничат с българското министерство за развитие на специализираните форми на туризъм, за които в България има чудесни възможности - голф туризъм по Черноморското крайбрежие и Майорка и Малага от испанска страна. Също така вижда потенциал и за ловен туризъм, който попада във високия ценови сектор.
Министър Проданов и посланикът обсъдиха и въпроса за организиране и провеждане на журналистически турове в двете страни, сътрудничество по отношение подготовката на кадри за туризма, работни срещи на туроператори от двете държави.
Българската страна очаква да получи подкрепата на Испания за кандидатурата си за домакин на 68-та среща на Регионална комисия Европа на СОТ през 2023 г.
/СС/