След по-малко от седмица отваря врати Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо"

След по-малко от седмица отваря врати Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо"

IF 15:42:31 15-02-2022
ZM1538IF.010
туризъм - борса - предстоящо

След по-малко от седмица отваря врати
Международното туристическо изложение
"Ваканция и СПА Експо"


София, 15 февруари (Екатерина Тотева, БТА)
На 24 и 25 февруари София ще бъде домакин на най-голямото туристическо събитие в България - Международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо" (HOLIDAY&SPA), съобщиха организаторите му. Форумът се провежда традиционно под егидата на Министерство на туризма и с подкрепата на Столична община и браншовите организации.
Изложението ще бъде официално открито на 24 февруари в 10:30 часа в "Интер Експо Център - София" от министъра на туризма Христо Проданов.
Основна цел на организаторите е подкрепата за възстановяването на туристическата индустрия. След двете най-тежки години в историята на туризма в световен мащаб над 110 изложители от България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия и др. представят своя потенциал и атрактивни предложения в дните на "Ваканция и СПА Експо".
Сред участниците, избрали "Ваканция и СПА Експо", за да промотират своите дестинации и туристически продукти, са национални и регионални туристически представителства и организации, браншови обединения, туроператори и туристически агенции, хотели и курорти, спа и уелнес комплекси, специализирани агенции за еко и селски туризъм, голф, винен и кулинарен туризъм. В изложението участват също производители и доставчици на хотелско и спа оборудване, на специализиран софтуер, оператори на места за забавления и атракции, както и медии с фокус върху "травъл" индустрията.
В рамките на конферентната програма Министерството на туризма организира дискусия, фокусирана върху значението на междуинституционалното взаимодействие при решаване на важни за доброто функциониране на бранша въпроси.
В поредица от събития с участието на десетки експерти от водещи компании в различни сфери на туристическата индустрия, хотелиери, туроператори, представители на дестинации, създатели и доставчици на нови технологии и утвърдени журналисти ще споделят идеи и ще търсят решения по актуални теми и проблеми в сектора.
/ЦМ/