Ката Барариу e новият директор на Центъра за споделени услуги на "Кока-Кола Хеленик" в София

Ката Барариу e новият директор на Центъра за споделени услуги на "Кока-Кола Хеленик" в София

IF 14:24:31 15-02-2022
ZM1420IF.008
фирма - директор - назначение

Ката Барариу e новият директор
на Центъра за споделени услуги
на "Кока-Кола Хеленик" в София


София, 15 февруари (Христо Воденов, БТА)
Ката Барариу ще заеме позицията директор Споделени услуги (Head of Shared Services) в Центъра за споделени услуги на "Кока-Кола Хеленик", намиращ се в София, съобщиха от компанията.
Центърът предоставя услуги в сферата на финансите и човешките ресурси за всички пазари на групата в Европа и извън нея. Ката Барариу ще pъкoвoди нaд 600 професионалисти, кoитo извъpшвaт финансови и счетоводни дейности, подпомагат администрирането нa процеси в сферата нa човешките ресурси и осъществяват управлението нa бизнес данните за Групата "Koкa-Koлa XБK", оперираща в 28 държави.
Ката Барариу има 25-годишен бизнес опит, като е заемала различни ключови позиции, свързани с управлението на финансите в системата на "Кока-Кола". Преди да се премести в София преди три години, Ката е била мениджър Управление на прехода на споделените услуги в групата, финансов контролер в "Кока-Кола ентърпрайзис Канада" (Coca-Cola Enterprises Canada), търговски финансов мениджър в "Кока-Кола Хеленик Австрия" (Coca-Cola Hellenic Austria) и финансов контролер в "Кока-Кола Хеленик Румъния" (Coca-Cola Hellenic Romania). Завършила е бакалавърската си степен по финанси и банково дело в Университета Тимишоара, също така е сертифициран вътрешен одитор.
/ЦМ/