Конкурсът "Щракни времето" търси магически пейзажи от цялата страна

Конкурсът "Щракни времето" търси магически пейзажи от цялата страна

BOBSTH 11:57:31 16-02-2022
RI1151BO.035
Добрич - конкурс "Щракни времето"

Конкурсът "Щракни времето" търси
магически пейзажи от цялата страна


Добрич, 16 февруари (Юлияна Христова, БТА)
Фотоконкурсът "Щракни времето" търси магически пейзажи от всички кътчета на България, обяви Младежкият център в Добрич второто издание на творческата надпревара.
Конкурсът приканва млади автори от цялата страна да уловят в кадри красотата на времето не само в метеорологичното му проявление, но и да открият "на фокус" природни, културни, исторически забележителности. Най-атрактивните снимки ще бъдат обявени в Световния ден на метеоролога - 23 март.
Фотографиите трябва да са направени през 2021-2022 година, посочват организаторите като предупреждават, че заснемането не бива да излага на риск здравето и живота на авторите или други хора. В конкурса могат да се включат фотографи на възраст 15-29 години с до три снимки, които да са придружени със заглавие и кратка информация за мястото на заснемането. Фототворбите ще се приемат на имейл info@ycd.bg до 15 март, а от следващия ден ще започне попълването на виртуалния албум "Щракни времето". Онлайн гласуване ще посочи най-харесваните фотографии.
Албумът от първото издание на конкурса през миналата година събра над 160 фотокадри със забележителности от цялата страна.

/РИ/