Областната администрация в Бургас търси стопанин на рушащ се имот

Областната администрация в Бургас търси стопанин на рушащ се имот

BOBSTH 11:44:31 16-02-2022
IS1141BO.015
Бургас - имот + снимка

Областната администрация в Бургас търси стопанин на рушащ се имот


Бургас, 16 февруари (Галя Тенева, БТА)
Областната администрация в Бургас търси държавна институция, предприятие или друга организация, на която да бъде предоставена безвъзмездно за управление сграда на улица "Булаир" 5 в морския град. Сградата е в лошо техническо състояние и се нуждае от спешен ремонт, а намерението е имотът да остане държавна собственост. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
От там посочиха, че администрацията не разполага с финансов ресурс за извършването на ремонт и поддръжка на имота.
Освен на държавни институции и предприятия имотът може да бъде предоставен, но възмездно, на дружества и организации, които не попадат към държавното управление.
Сградата, която до 2019 година се е използвала за жилищни нужди, в момента е необитаема, предвид лошото й техническо състояние. Имотът представлява терен с площ от 831 кв.м, като 230 кв.м са застроена площ. Сградата се състои от два самостоятелни обекта на три нива.
Областната администрация през годините е търсила многократно допълнителни средства от държавния бюджет за извършване на ремонтни дейности и поддръжка на имота, но такива до този момент не са предоставяни, казаха от областния пресцентър.
Другата възможност за възстановяване на сградата е имотът да бъде продаден на търг. На този етап това се разглежда като последна стъпка в разрешаване на казуса. Усилията на администрацията са насочени към намирането на организация, която да придобие правото на управление съгласно Закона.

/ИС/