По досъдебно производство на Районната прокуратура в Стара Загора обвиняем е осъден на затвор за купуване на гласове в Павел баня

По досъдебно производство на Районната прокуратура в Стара Загора  обвиняем е осъден на затвор за купуване на гласове в Павел баня

BOBSTH 11:18:01 16-02-2022
RI1111BO.029
Стара Загора - прокуратура

По досъдебно производство на Районната прокуратура в Стара Загора
обвиняем е осъден на затвор за купуване
на гласове в Павел баня


Стара Загора, 16 февруари (Румяна Лечева, БТА)
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден С. И. за купуване на гласове и извършено престъпление против политическите права на гражданите. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
Той е признат за виновен за това, че за времето от 28 юни до 9 юли 2021 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, е организирал предлагането на имотна облага - парична сума от по 50 лв. на неопределен кръг лица. Мъжът е възложил на другиго да му намери хора, както и да изготви списък на тези хора, съдържащ имената им, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право срещу заплащане в полза на политическа партия, посочвайки номер в бюлетината на провеждащите се парламентарни избори на 11 юли м.г.
Престъплението е квалифицирано по чл. 167 ал. 3 от Наказателния кодекс.
С. И. признава вината си по повдигнатото обвинение. По споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък, му е наложено наказание от осем месеца лишаване от свобода при първоначален "общ" режим на изтърпяване.
Определението на съда е окончателно./РИ/