Надзиратели от Сливен ще се присъединят към протестите на служителите от сектор "Сигурност" в столицата

Надзиратели от Сливен ще се присъединят към протестите на служителите от сектор "Сигурност" в столицата

BOBSTH 11:09:31 16-02-2022
RI1102BO.027
Сливен - надзиратели - протести

Надзиратели от Сливен ще се присъединят
към протестите на служителите от сектор "Сигурност"
в столицата


Сливен, 16 февруари (Велина Василева, БТА)
Надзиратели от Сливен ще се присъединят към протестите в столицата. Това каза пред репортер на БТА Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България. Той припомни, че решението за присъединяване на надзирателите към протеста на други синдикални организации към сектор "Сигурност" на 20 февруари, е взето вчера на заседание на Управителния съвет.
Поддържаме нашите искания към Министерството на правосъдието за увеличаване на възнагражденията, съобразено с процента на инфлация, за преговори по увеличение на социалните плащания с постоянен характер, посочи той. Не се предвиждат допълнителни средства и във връзка с едно от основните ни искания - за увеличаване на щатната численост, което е свързано с препоръки на Европейската комисия против изтезанията, констатации на прокуратурата и на Националния превантивен механизъм към Омбудсмана.
Надяваме се на ефективен диалог, в който да получим отговор кога, с колко и по какъв начин ще бъдат изпълнени нашите искания, допълни Михайлов.

/РИ/