Ученически конкурс за есе и рисунка организира Районен съд - Стара Загора

Ученически конкурс за есе и рисунка организира Районен съд - Стара Загора

BOBSTH 09:41:31 16-02-2022
RI0935BO.012
Стара Загора- съд - ученически конкурс

Ученически конкурс за есе и рисунка
организира Районен съд - Стара Загора


Стара Загора, 16 февруари (Павлина Дудева, БТА)
Районен съд - Стара Загора организира областен ученически конкурс за есе и рисунка, съобщиха от пресцентъра на институцията. Участие в него могат да вземат ученици от IV до XII клас, разделени в две възрастови групи - IV - IX клас и IX - XII клас. Темата за по-малките ученици е "Нашият съд, видян през детските очи", а гимназистите ще разсъждават върху "Справедливост, морал, правосъдие".
Целта на конкурса е децата да проявят своята креативност и фантазия, и младежите да изложат своите идеи и мироглед за теми, засягащи и оформящи цялото ни общество.
Участниците могат да подават своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg, а рисунките могат да се подават в регистратурата на Районен съд - Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, бул. "М. М. Кусев" 33, Районен съд - Стара Загора. Творбите трябва да са придружени с име на автора, клас, училище и контакт за обратна връзка. Крайната дата за подаване участие в конкурса е 1 април. Компетентно жури, съставено от съдии от Районен съд - Стара Загора, художници и журналисти ще отличи най-добрите творби. Награждаването ще се проведе на 15 април т.г.
/РИ/