Отпадат ограниченията в работното време на заведенията в Кюстендилска област; възстановяват се плановите операции в болниците

Отпадат ограниченията в работното време на заведенията в Кюстендилска област; възстановяват се плановите операции в болниците

BOBSTH 17:49:31 15-02-2022
PP1745BO.025
Кюстендил - мерки - Областен щаб

Отпадат ограниченията в работното време на заведенията
в Кюстендилска област; възстановяват се плановите
операции в болниците


Кюстендил, 15 февруари (Елица Иванова, БТА)
Плановият прием на пациенти и плановите операции в лечебните заведения на територията на област Кюстендил ще бъдат възобновени от 00:00 ч. на 18 февруари, реши Областният оперативен щаб в Кюстендил, по време на онлайн заседание днес. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
От същата дата се отменят и ограниченията в работното време на игрални зали, казина и заведения за хранене и развлечения /от 5:00 до 22:00 ч./.
Причина за облекчаване на противоепидемичните мерки е отчетеното намаление в броя на случаите на COVID-19 за последната седмица, както и в тежестта на протичане на установените случаи. Броят на хоспитализираните пациенти е намалял наполовина за периода от 27 януари до момента, посочват от Областния оперативен щаб.
Остава в сила забраната за свиждания в лечебните заведения. Учениците също ще продължат обучението си, както през последната седмица, - при спазване на правилото за присъствен образователен процес за 50 процента от паралелките от 5-и до 12-и клас, с въведена ежеседмична ротация.
Остава в сила и забраната за присъствени групови занятия с деца в езиковите, образователните и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.
/ПП/