Продължава отстраняването на излезли от употреба автомобили в столичния район "Изгрев"

Продължава отстраняването на излезли от употреба автомобили в столичния район "Изгрев"

BOBSTH 16:37:01 15-02-2022
PP1633BO.020
София - район "Изгрев" - стари автомобили

Продължава отстраняването на излезли
от употреба автомобили
в столичния район "Изгрев"


София, 15 февруари (София Господинова, БТА)
Премахването на излезли от употреба автомобили от улиците на район "Изгрев" в столицата продължава, съобщава кметът на района д-р Делян Георгиев на страницата си във фейсбук.
През миналата седмица бяха репатрирани 12 превозни средства, а други осем са отстранени доброволно от техните собственици, информира кметът. Служители на общината продължават да поставят стикери за доброволно премахване на моторни превозни средства.
Георгиев изразява съжаление, че капацитетът на фирмата, с която Столичната община е сключила договор за репатриране на излезлите от употреба автомобили, е твърде ограничен. Работи се по график в няколко столични района, което не е достатъчно ефективно от гледна точка на бързина и мащабност на процеса, посочва районният кмет.
Той поставя въпроса за делегирането на права на районните кметове сами да сключват договори с фирми за скрап. "Ако искаме видима промяна към по-добро, трябва децентрализация на местното самоуправление, районни бюджети и повече свобода на действие на "малките" администрации", заявява Делян Георгиев.

/ПП/