Благотворителна кампания на доброволците на БМЧК в Търговище събра 700 лева

Благотворителна кампания на доброволците на БМЧК в Търговище събра 700 лева

BOBSTH 16:26:01 15-02-2022
PP1622BO.018
Търговище - БЧК - доброволци

Благотворителна кампания на доброволците
на БМЧК в Търговище
събра 700 лева


Търговище, 15 февруари (Боряна Димитрова, БТА)
Благотворителна кампания на доброволците на БМЧК в Търговище събра 700 лева. Парите ще бъдат дарени на техен връстник, нуждаещ се от подкрепа в труден житейски момент, съобщиха младите хора след приключването на инициативата.
Сумата е събрана чрез продажбата на изработени от доброволците оригами, пликове, обеци и пръстени с камъни. Много от хората, дошли до щандовете им, са оставяли суми над стойността на ръчно изработените бижута, за да подкрепят инициативата им.
Младежите благодарят на всички жители на Търговище, включи ли се в мисията. Момчето, което ще бъде зарадвано, доскоро е живяло в различни социални институции. След навършване на пълнолетие, той започва самостоятелен живот. Намерил си е квартира и работа, но, за съжаление, след няколко месеца остава без препитание. В момента работи на повикване и няма постоянни доходи, допълват от червенокръстката организация.
Младежът е доброволец на БМЧК от няколко години, участвал е в много инициативи на организацията и винаги е бил готов да помага на другите. Затова и връстниците му подават ръка в труден момент; те му пожелават да продължи да вярва в доброто и да постигне мечтите си.
/ПП/