Пловдивският апелативен съд потвърди ареста спрямо жена, обвинена в държане на наркотици, предназначени за разпространение

Пловдивският апелативен съд потвърди ареста спрямо жена, обвинена в държане на наркотици, предназначени за разпространение

BOBSTH 15:33:01 15-02-2022
RI1526BO.044
Пловдив - Съдебна палата - мярка

Пловдивският апелативен съд потвърди ареста
спрямо жена, обвинена в държане на наркотици,
предназначени за разпространение


Пловдив, 15 февруари (Таня Благова, БТА)
Пловдивският апелативен съд остави в ареста А. Л., която е обвинена в държане на наркотици, предназначени за разпространение, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
Тя е задържана на 27 октомври м.г. на път за София, когато полицията спира колата й за проверка и намира 500 грама изсушена марихуана, укрита в кутия от прах за пране.
Според магистратите от Апелативния съд молбата й за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест" е неоснователна. От доказателствата по делото може да се приеме, че не е отпаднало обоснованото подозрение, че А. Л. е съпричастна към деянието, в което е обвинена. На кутията от прах са намерени нейни отпечатъци. Според представена от прокуратурата справка е назначена експертиза на мобилните телефони на обвиняемата и нейния съучастник, защото има данни, че двамата са комуникирали по интернет. Съдът прецени, че при по-лека мярка има опасност А. Л. да извърши престъпление и затова отказа да промени задържането й под стража. Тя е извършила деянието, в което е обвинена, в изпитателния срок на предишно нейно осъждане за пътнотранспортно произшествие.
Определението на Апелативния съд е окончателно.

/РИ/