Плевенската филхармония ще представи изкуството на цигуларката Галина Койчева и диригента Христо Павлов

Плевенската филхармония ще представи изкуството на цигуларката Галина Койчева и диригента Христо Павлов

BOBSTH 15:26:31 15-02-2022
PP1522BO.011
Плевен - класика - филхармония

Плевенската филхармония ще представи изкуството
на цигуларката Галина Койчева
и диригента Христо Павлов


Плевен, 15 февруари /Малин Решовски, БТА/
Плевенската филхармония представя цигуларката Галина Койчева и диригента Христо Павлов, съобщиха за БТА от музикалния институт.
Солистката Галина Койчева е концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. Тя е завършила в класа по цигулка на проф. Гинка Гичкова в Националната музикална академия. Лауреат е на много конкурси, сред които "Светослав Обретенов", "Панчо Владигеров", "Добрин Петков" и други.
Маестро Христо Павлов е лауреат на наши и международни конкурси. Дирижирал е различни състави; сред тях са Чешката филхармония, Симфоничният оркестър на БНР, Метрополитен оркестър, Симфониета "София" и други. Преподавател е по оркестрация, студийно продуциране на симфоничен оркестър и музика за компютърни игри.
В Плевен е гостувал няколко пъти в качеството си на диригент на Симфониета-Враца. Този път маестро Христо Павлов ще представи с Плевенската филхармония Концерт за цигулка и оркестър номер 2 от Филип Павлов и Симфония номер 5 от Чайковски.
Музикалното събитие ще се състои в зала "Катя Попова" на 2 март от 19.00 ч. Заради пандемичната обстановка местата са ограничени. Ще се спазват актуални противоепидемични мерки, като преди концерта ще има лаборатория за безплатни, бързи антигенни тестове срещу представяне на билет.
Места вече могат да се ангажират от билетните центрове на Плевенска филхармония - на площад "Свободата" и на бул. "Данаил Попов" 15 /до кафе "Айсберг", срещу Дома на книгата/.

/ПП/