Среща на Доростолския митрополит Яков с новия областен управител на Силистра Катя Кръстева е проведена днес

Среща на Доростолския митрополит Яков с новия областен управител на Силистра Катя Кръстева е проведена днес

BOBSTH 15:15:31 15-02-2022
RI1508BO.039
Силистра - областен управител - митрополит - среща

Среща на Доростолския митрополит Яков
с новия областен управител на Силистра Катя Кръстева
е проведена днес


Силистра, 15 февруари (Пеню Николов, Александър Леви, БТА)
Среща на Доростолския митрополит Яков с новия областен управител на Силистра Катя Кръстева е проведена днес, съобщиха от Областната администрация.
Срещата е проведена по покана на митрополит Яков.
В съобщението се казва, че със срещата се продължава традицията да се обсъждат въпроси от светски и църковен характер между духовната и държавната власт.
Изразена е увереност, че ще продължи съвместната работа на областната администрация и митрополията, както е било през последните 20 години след възстановяване на епархията с център Силистра. Потвърдена е готовността на митрополията да бъде осъществена идеята за "подвижен престол" с публични църковни служби в древните скални християнски манастири, чиито останки се намират на териториите на общините Алфатар и Кайнарджа и в района да бъде развит поклонническият туризъм.
Потвърдено е и желанието на Доростолската епархия да бъде изграден посетителски център с музей, в който да бъдат представени възрожденски икони, мощи на светци-мъченици, пазени в епархията, и свидетелства за борбата за възстановяване на епархията през деветдесетте години на миналия век.

/РИ/