За първи в Плевен ще бъде показана комедията на хърватския драматург Миро Гавран "Търси се нов съпруг"

За първи в Плевен ще бъде показана комедията на хърватския драматург Миро Гавран "Търси се нов съпруг"

BOBSTH 14:48:01 15-02-2022
RI1441BO.036
Плевен - театър - Миро Гавран

За първи в Плевен ще бъде показана комедията
на хърватския драматург Миро Гавран
"Търси се нов съпруг"


Плевен, 15 февруари (Малин Решовски, БТА)
За първи в Плевен ще бъде показана комедията на хърватския драматург Миро Гавран "Търси се нов съпруг" утре вечер, съобщиха от Драматично-кукления театър "Иван Радоев".
За новото заглавие в афиша е привлечен гост-режисьорът Спасое Милованович от Сърбия.
В ролите се представят трима ярки актьори от плевенската трупа - Мариета Калъпова, Ленко Гурков и Георги Ангелов. Сценографията и костюмите са дело на Николай Димитров, музиката - на Ангел Бешев, а хореографията - на Ива Николова.
Театралните салони в цял свят се огласят от смях, когато се играят пиеси на хърватския драматург Миро Гавран, посочва в своя анотация за продукцията Спасое Милованович. По неговите думи "героите на Гавран са близки на зрителите, защото са обикновени хора, автентични образи от живота". Драматургическите текстове са обичани от актьорите, защото са пълни с жизнени сокове и са неизчерпаем източник на интерпретации, затова публиката може да очаква вълнуващи актьорски превъплъщения на плевенската сцена.
Комедията изобилства от неочаквани и изненадващи събития, предизвикани от решението на богата вдовица да си потърси нов съпруг в социалните мрежи, вследствие на което се отприщва надпревара между няколко кандидати за сърцето й.
Премиерните представления са на 16-и и 17 февруари в камерната зала "Пан Бурянин" от 19:00 часа.

/РИ/