Изложение събира представители на творческите индустрии в Добрич и молдовския град Кахул

BOBSTH 14:17:31 15-02-2022
PP1413BO.005
Добрич - творчески индустрии - проект

Изложение събира представители на творческите индустрии в Добрич и молдовския град Кахул


Добрич, 15 февруари (Юлияна Христова, БТА)
Изложение на творческите индустрии ще събере представители на малките и средните предприятия в сектора от Добричка област и Кахулския район, Молдова, съобщиха от Търговско-промишлената палата в добруджанския град. Партньорският проект на палатата и бизнес инкубатора в молдовския град за устойчиво развитие на творческите индустрии черпи ресурс от 59 999 евро по инициативата "EU4Business: Connecting Companies" на Европейския съюз, управлявана от Европалатите.
През март в Добрич ще се състои панаир, на който се очаква да представят своята дейност книгоиздатели, софтуерни фирми, звукозаписни компании, медии. На форума ще търсят партньорства и заетите в сценичните изкуства, включително създатели на декори и костюми, пазители на културното наследство - занаятчии, фолклористи, както и архитекти, дизайнери, организатори на фестивали и културни събития, и др., поясни Татяна Гичева от екипа на проекта. Заявки за участие във форума се приемат до 18 февруари.
През април представители на фирми и сдружения, хора със свободни професии ще научат повече за европейското финансиране в сектора на конференция в Кахул. Електронно ръководство ще събере добрите практики в творческите индустрии. Проектът ще насърчи бизнеса в сектора да въведе иновации чрез споделен опит, да разшири своите пазари и да бъде по-конкурентоспособен, добавят от Търговско-промишлената палата.


/ПП/