Започва миене на улици и булеварди в София

Започва миене на улици и булеварди в София

BOBSTH 12:34:01 15-02-2022
RM1230BO.031
Столична община - улици - миене

Започва миене на улици и булеварди в София


София, 15 февруари (София Господинова, БТА)
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова и във връзка с повишаването на температурите започва миене на улици и булеварди в града, съобщиха от Столичната община.
Днес около обяд ще бъдат измити улици и булеварди в район "Надежда" - ул. "Хан Кубрат" и в район "Люлин" - ул. "Владимир Динчев", ул. "Търново", бул. "Джавахарлал Неру".
Тази вечер след 22.00 ч. с цел да не се пречи на движението работата ще продължи в район "Средец" - бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски", бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо К. Яворов" и в район "Възраждане" - бул. "Константин Величков", бул. "Тодор Александров", бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев", ул. "Опълченска". В следващите дни, при положителни температури, миенето ще продължи и в останалите райони на столицата.
Столичният инспекторат има задача да създаде организация и извършва контрол на дейностите на фирмите, ангажирани с почистването и измиването. Дейностите по миене с автоцистерна и маркуч се извършва след като предварително са почистени регулите, уличните платна от наноси, отпадъци и др. и е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти. Увеличаване на миенето цели повишаване качеството на атмосферния въздух.

/РУМ/