На международен онлайн форум в Казанлък обсъждаха добри практики за видеонаблюдение

На международен онлайн форум в Казанлък обсъждаха добри практики за видеонаблюдение

BOBSTH 12:03:01 15-02-2022
RI1156BO.019
Казанлък - международен форум

На международен онлайн форум
в Казанлък обсъждаха добри практики
за видеонаблюдение


Казанлък, 15 февруари (Румяна Лечева, БТА)
Добри практики за видеонаблюдение са обсъждали на международен онлайн форум в Казанлък днес, информират от пресцентъра на общината. Дискусията е част от проекта "Интегриран контролен център за видеонаблюдение", който реализира Общината.
По време на срещата мениджърът на проекта "Интегриран контролен център за видеонаблюдение" в Samsung SDS е представил резултатите от направен ситуационен анализ на възможностите за разкриването на такъв център в град Казанлък. Обсъдени са добри практики от различни градове в Южна Корея, приложими за Казанлък в различни сфери на живота - за контрол на: трафика, бедствия и аварии, сигурността, туризма и др. По време на разговорите са набелязани следващите стъпки на съвместната работа по проучването за създаване и управление на Интегриран контролен център за видеонаблюдение в града.
Следващата среща предстои в началото на месец март. Тогава Община Казанлък трябва да представи конкретни приоритети за поетапно изграждане, които да бъдат описани от южнокорейска страна.
Проектът има за цел да спомогне за създаването на по-ефикасна и по-безопасна среда за гражданите, с възможностите на иновативни "умни" решения за подобряване на качеството на живот. Финалът на реализацията на проекта е в края на април 2022 година.
Община Казанлък спечели финансиране по него чрез Програмата за глобално сътрудничество за създаване на "умни градове" през август м.г. Работата по него започна през септември същата година и се изпълнява по програмата за глобално сътрудничество K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и транспорта на Южна Корея. При избора на Казанлък за сътрудничество с Южна Корея в сферата на иновациите е отдадено значение на побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, установено през 2018 година. По данни от 2010 г. районът е с население от над 400 000 души, припомнят от пресцентъра на общината./РИ/