Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд - Благоевград

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд - Благоевград

BOBSTH 11:29:01 15-02-2022
RM1125BO.023
Благоевград - Административен съд - клетва - съдии

Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд - Благоевград


Благоевград, 15 февруари (Десислава Велкова, БТА)
Трима съдии положиха клетва и встъпват в длъжност в Административен съд - Благоевград, съобщиха от съда.
На официална церемония председателят на Административен съд - Благоевград Мария Тодорова е посрещнала съдиите, спечелили конкурса за първоначално назначаване в съда. Ася Тодорова, Георги Иванов и Тодор Тодоров са положили клетва и са подписали клетвен лист пред съдиите от Административен съд - Благоевград.
Новите магистрати са с дългогодишен професионален опит като юристи, посочват от съда. Съдия Ася Тодорова е с 20 години юридически стаж. Повече от половината от професионалния опит на съдия Тодор Тодоров е във Върховния административен съд, където 9 години е бил съдебен помощник. Дванадесет години стаж като съдебен помощник във ВАС има до момента и съдия Георги Иванов, който до назначаването му в Административен съд - Благоевград е работил и като юридически експерт в Инспектората към Висшия съдебен съвет.
На официалната церемония председателят на административния съд в Благоевград Мария Тодорова е поздравила новоназначените магистрати с успеха, който са постигнали в кариерата си. "Посрещам ви в сплотен колектив и ви приветствам в атмосфера на колегиалност и подкрепа, с усърдни и отговорни служители в администрацията.", са думите, отправени от съдия Тодорова към новите магистрати в Административен съд - Благоевград, цитирани от пресцентъра на правораздавателния орган. Председателят на съда е пожелала на новоназначените съдии да продължат професионалния си път с воля и енергия, мъдрост и отговорност.
Новите съдии са назначени на незаети щатни длъжности в изпълнение на Решение по Протокол номер 42/23.11.2021г., т.6.25.4. на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Днес, на официална церемония във Върховния административен съд, те встъпват в длъжност.

/РУМ/