Шофьор, употребил алкохол, е избягал след ПТП в благоевградско село и е проявил агресия при последваща проверка

Шофьор, употребил алкохол, е избягал след ПТП в благоевградско село и е проявил агресия при последваща проверка

BOBSTH 11:11:01 15-02-2022
RI1104BO.011
Краище - шофьор - агресия - проверка

Шофьор, употребил алкохол, е избягал след ПТП
в благоевградско село и е проявил агресия
при последваща проверка


Благоевград, 15 февруари (Десислава Велкова, БТА)
Шофьор, употребил алкохол, е избягал след пътно-транспортно произшествие (ПТП) в благоевградско село и е проявил агресия при последваща проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.
Около 18:30 часа вчера жител на село Краище, община Белица, е съобщил за настъпило ПТП в селото, след което автомобилът е напуснал местопроизшествието. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че са изкривени и деформирани метална мрежа и метален кол на ограда на частен имот. Предприети са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които автомобилът е установен в селото, а при извършената проверка на 38-годишния му водач от Краище е констатирано, че той не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство и е във видимо нетрезво състояние.
В хода на проверката мъжът не е изпълнил отдаденото му полицейско разпореждане да остане на място до приключването й и е проявил агресивно поведение, допълват от ОДМВР - Благоевград. Същият е оказал съпротива при задържането му, като е нанесъл удари в областта на краката на един от полицейските служители.
От полицията в Благоевград посочват, че за случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

/РИ/