Учение между Община Сливен, пожарната и доброволци се състоя в планинското село Стара река

Учение между Община Сливен, пожарната и доброволци се състоя в планинското село Стара река

BOBSTH 10:57:01 15-02-2022
RM1053BO.020
Сливен - учение - извънредна ситуация

Учение между Община Сливен, пожарната и доброволци се състоя в планинското село Стара река


Сливен, 15 февруари (Велина Василева, БТА)
Доброволци от формированието "Железни врата" и представители на регионалната дирекция и районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Сливен, проведоха съвместно учение в сливенското село Стара река, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.
Демонстрациите наблюдаваха жители на селото и възпитаници от Основно училище "Васил Левски", които участваха в открит урок по защита при бедствия и аварии и насочваха водна струя към "горяща зона".
Занятието е етап от задължителните ежегодни обучения за поддържане нивото на готовност за действие в условия на превенция и възникване на извънредни ситуации в резултат на стихийни бедствия и аварии.
В рамките на учението беше тестван и безвъзмездно предоставен на Община Сливен пожарен автомобил от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР. Специализираната кола осигурява дейността на доброволното формирование за района на Стара река, Зайчаре, Средорек, Изгрев и Божевци. Пожарната кола беше ремонтирана със средства на Община Сливен.
По думите на кмета на селото Николай Стефанов, позиционирането на доброволно формирование в Стара река е от важно значение за планинския район. Наличните два автомобила - пожарен и високо проходим, наскоро ремонтираното депо и гаражната клетка за автомобила обслужват формированието и са в полза на своевременното овладяване на възникнали битови и горски пожари в района, тъй като селата се намират далеч от общинския център./РУМ/