Премиерно за Плевен утре вечер ще бъде представен спектакълът "Крава" от Мартин Карбовски в читалище "Съгласие"

Премиерно за Плевен утре вечер ще бъде представен спектакълът "Крава" от Мартин Карбовски в читалище "Съгласие"

BOBSTH 10:53:01 15-02-2022
RI1046BO.007
Плевен - театър - Мартин Карбовски

Премиерно за Плевен утре вечер
ще бъде представен спектакълът "Крава" от Мартин Карбовски
в читалище "Съгласие"


Плевен, 15 февруари (Малин Решовски, БТА)
Премиерно за Плевен утре вечер ще бъде представен спектакълът "Крава" от Мартин Карбовски на сцената на читалище "Съгласие". Това съобщиха организаторите от Reload Events.
Спектакълът е създаден от младежки екип. Режисьор на продукцията е Любослав Неделчев, а художник - Константин Вълков. Дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а звуковата - на Любослав Неделчев. Участват актьорите Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов, Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров-Анди.
Според анотациите в социалните мрежи, постановката е "безмилостна гротеска, гняв, провокация", "представлението е свободна театрална територия на непокорство". Според отзивите в социалните мрежи на сцената се очаква политическа сатира, която поставя остри проблеми от ежедневието - за управлението, свободата и лицемерието, които са представени с много смях, но предизвикват и много тъга.
Сюжетът на пиесата се основава на популярния от новините преди време случай, когато крава избяга през границата от България в Сърбия.
Желаещите да видят продукцията могат да ангажират места чрез мрежата на EasyPay и онлайн от EpayGO. Зрителите очакват да имат възможност да се срещнат с автора.
Началото на представлението е от 19:30 ч.

/РИ/