"Кафе с претенция" на театър "Българска армия" гостува довечера в Радомир

"Кафе с претенция" на театър "Българска армия" гостува довечера в Радомир

BOBSTH 08:43:31 15-02-2022
RM0840BO.001
Радомир - театър

"Кафе с претенция" на театър "Българска армия" гостува довечера в Радомир


Радомир, 15 февруари (Елка Робева, БТА)
Театър "Българска армия" гостува довечера в Радомир с постановката "Кафе с претенция", съобщиха от местното читалище "Напредък 1895". Комедията на Георги Марков ще бъде показана в 18:00 ч. на сцената на читалището.
Сюжетът на "Кафе с претенция" ни пренася в София през 1966 г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) - 43-годишен, началник на рекламно бюро. Той е там заедно с "авера му" - 43-годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по "Раковска" ... Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност "завеждащ техническата документация на службата", а по отношение на жените е крайно неопитен.
В кулминацията на подготовката в апартамента пристига, неканен, и третият им приятел - 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от "семейния уют", в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации.
На представлението ще се допускат само зрители със зелени сертификати.

/РУМ/