Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2020" в Пловдив

Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2020" в Пловдив

BOBSTH 11:13:01 04-02-2020
MM1110BO.009
Пловдив - Международен панаир - "Фудтех 2020"

Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2020" в Пловдив


Пловдив, 4 февруари /Дима Шопова, БТА/
Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2020", която ще се състои от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на панаира. Производството на продукти при най-стриктна селекция и контрол ще бъде представено както в технологичната зона, така и в уникалния Град на виното и деликатесите.
По данни на организаторите, компаниите, предлагащи машини и оборудване за хранителната индустрия, са повече в сравнение с миналата година. Този обрат се вижда и в асортимента от готови продукти, които се презентират на изложбата и които са натурални и екологично чисти, уточняват от панаирния пресцентър.
По време на изложбата ще могат да се видят специалитети, които са новост за нашия пазар и се правят по ориенталски рецепти - три вида лабне, наподобяващо крема сирене и млечни конци по технологията за моцарела и каймак. Освен тях посетителите ще могат да опитат сирене, кашкавал, извара и кисело мляко, за които се използват натурални съставки.
Като една от атракциите на изложбата от Международния панаир посочват демонстрациите за приготвяне на масло от черен кимион, наричан "благословеното семе, което лекува всички болести", познато и като "черното злато на фараоните". Ще бъдат показани сок от полинезийския плод нони, естествен аспирин от бяла върба, изключително чисти минерални и деминерализирани води. Сред гурме деликатесите ценителите им ще видят варива и подправки, зеленчукови консерви, направени "по бабина рецепта" с модерни технологии, най-доброто от гръцката кухня - зехтин, сушени домати и патладжани, маслинова паста, гурме ориз за висша кулинария, ориз с трюфели.
По време на изложбата ще бъдат организирани два фермерски пазара с изделия от българската кулинарна традиция. В Града на виното и деликатесите са разположени колекции на участници в изложбите "Винария" и "Вкусове от Италия".



/ММ/