Производители и кулинари ще представят своите продукти в "Дни на българското месо" в Сливен

Производители и кулинари ще представят своите продукти в "Дни на българското месо" в Сливен

BOBSTH 09:19:31 11-10-2019
RM0916BO.006
Сливен - Дни на българското месо

Производители и кулинари ще представят своите продукти в "Дни на българското месо" в Сливен


Сливен, 11 октомври /Велина Василева, БТА/
Производители и кулинари ще представят своите продукти в "Дни на българското месо" на 11 и 12 октомври в Сливен. Това съобщиха организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България. Събитието се провежда по време на традиционното Национално изложение по животновъдство в Сливен, с финансовата подкрепа на МЗХГ и ДФ "Земеделие".
Водещи малки и средни фирми ще покажат български рецепти и качествени нови продукти, ще бъдат презентирани модерни фабрики и интелигентни системи за производство, тенденциите в опаковането и безопасността на храните, чистото етикетиране и нарастващите очаквания за качеството на месото.
Програмата включва изложба на малки и средни месопреработвателни фирми с демонстрации и дегустации, конкурс "Да сготвим заедно" с ученици от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм, кулинарно шоу "Детска фантазия". В състезание за професионалисти "Майстор месар" 17 души ще премерят сили в бързо обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо и ще се борят за място в националния отбор на България по транжиране.




/РУМ/