Представяне на новото допълнено издание на книгата на писателя Николай Хайтов „Кой и защо унищожи гроба на Васил Левски”

  • 22.02.2018
  • София
  • 52:55 мин.

Новото в изданието е, че независима държавна институция (КДНК) потвърждава  тезата на Николай Хайтов за злоумишлено фалшифициране на данни от разкопките  и укриване на документация и артефакти по време на спора в БАН, с цел възпрепятстване установяването на истината за препогребването на Васил Левски в олтара на църквата "Св. Петка Самарджийска" . Самият акт на препогребването е доказателство за това, че Апостола на свободата не е забравен от своите, а е положен тайно на свято място, в олтара на църква.

 

Книгата ще представи Здравец Хайтов – председател на фондация „Памет”.

 Ще участват: Михаил Бенчев -  застъпник на препогребването, участващ в спора за гроба на Левски в БАН през 1986 г.; инж. Никола Бобчев - син на арх. Сава Бобчев, извършил архитектурното заснемане на разкопките в църквата през 1956 г.; Александър Хайтов – председател на фондация „Николай Хайтов”, извършил поставяне паметната плоча до църквата „Св. Петка Самарджийска”.Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg