Студенти от Варна комбинираха виното и любовта с авторски кулинарни рецептиСтуденти от Варна комбинираха виното и любовта с различни авторски кулинарни рецепти.

Любовта към добрата храна и виното е нещо традиционно, каза за БТА доц. Мая Иванова, ръководител на катедра "Туризъм" в университета. Тя уточни, че целта на обучението на студентите е през последната година те не просто да могат да готвят добре, а да мислят като предприемачи, да умеят да обмислят и предлагат нови продукти за пазара - от рецептите до маркетинговото им представяне. Иванова допълни, че вече имат възпитаници, чиито изделия са се наложили. Единият от студентите им от Южна Америка дори е успял да започне със семейството си производството на разработения от него специален хумус.

Асистент Ирина Петкова допълни, че разработките на младите хора се оценяват по няколко направления. Освен качеството на храната, от съществено значение е и това как са се справили с теоретично-академичната част на проектите си. Според Петкова съчетанието на теорията и практиката учи младежите на предприемчивост и им помага да се реализират по-лесно, след като завършат обучението си.

Репортер - Мила Едрева

Оператор - Данаил Войков

Монтаж - Михаил МихайловТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg