КСНС обсъжда рискове и заплахи за националната сигурност на България и състоянието на Въоръжените силиЗапочна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), свикано от президента Румен Радев, на което ще бъдат обсъдени рискове и заплахи за националната сигурност на България и състоянието на Въоръжените сили.
Заседанието се провежда на фона на напрежението около Украйна, което беше разгледано от Съвета по сигурността към Министерския съвет на 11 февруари, и след годишната конференция на началника на отбраната на 8 и 9 февруари и представения анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2021 година.
Сред присъстващите на заседанието са председателят на парламента Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на парламентарните сили, представители на службите за сигурност.

Репортери: Анелия Цветкова, Асен Бояджиев

Видео: Прессекретариат на ПрезидентаТова съдържание е обект на авторски права. Запитвания относно неговото използване : +359 02/92 62 252; marketing@bta.bg

Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg