Основни заключения от доклада "Борбата с корупцията: от ангажименти, към действия"

  • 09.02.2018
  • София
  • 54:18 мин.

Пресконференцията е с участието на: г-жа Ска Келер - съпредседател на групата на Зелените / Европейски свободен алианс в Европейския парламент; г-н Александър Кашъмов - автор на доклада "Борбата с корупцията: от ангажименти към действие"; г-н Борислав Сандов - съпредседател на Зелените; г-жа Зарица Георгиева -международен координатор на Зелените.

Г-жа Келер ще представи основните заключения от доклада "Борбата с корупцията: от ангажименти, към действия", както и нейния призив за действие в България и на равнище Европейски съюз.

Докладът, който бе представен скоро след като България пое председателството на Европейския съюз, разглежда силните връзки между българското правителство, банковия и медийния сектор, и определени олигархични кръгове. Той разглежда също така слабостите и опасностите, заложени в новия Антикорупционен закон на Република България.

 

След пресконференцията Ска Келер, Александър Кашъмов, Борислав Сандов и Зарица Георгиева ще са на разположение за интервюта.Осигурен е симултанен превод на български и английски език.

Докладът и основната информация на английски език можете да намерите тук: https://www.greens-efa.eu/en/article/document/combating-corruption/     

Резюме на доклада на български език: https://www.zelenite.bg/18165   Абонамент

Видеоемисията на БТА предлага авторски видео материали от страната, ексклузивни интервюта и коментари.

Всички материали в емисията са собственост на БТА, освен ако изрично е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

За абонамент и продажби: +359 02/92 62 320, 02/ 92 62 252; имейл: marketing@bta.bg